automatizalas-hazimozi-mozi-szoba

Szórakozás

Szórakozzunk okosan!

Egy okos lakásban, házban, vagy akár egy okos irodában is szükség lehet szórakoztató-elektronikai eszközökre. Elsőként hangsugárzókra, nagyképernyős televízióra, vagy projektorra és vászonra asszociálhat olvasónk.

Ezek a kép- és hangrendszerek persze csak a felszín. Az összekapcsolásuk, rendszerben való használatuk kis hozzáértéssel gyorsan megoldható.

Az igazi élmény ezután következik.

Példa egy Sinus Okosrendszerre:

Esetünkben egy nappaliban vagyunk. Falon egy televízió (ami akár projektor + vászon is lehetne), a nappali bútorán belül elrejtve találjuk a TV szolgáltató eszközeit, amit utólag hozott a szolgáltató szakembere. Az ingatlan egy külön pontján helyeztük el a médialejátszót, hálózati eszközöket és a WiFi-t biztosító routert.

A nappaliból egy táblagép segítségével indítható bármely "forrás". Nézhetünk tv-t, filmet. Igény esetén a lejátszást folytathatjuk egy másik helyiségben is. Az "okos" alapértékek eddig rendben.

A nappali egésze érzékeli, ha a helyünkön vagyunk és várjuk kedvenc filmünket. Sötétít, automatikusan klimatizál, kikapcsolja az egyéb eszközeinket, melyek szórt fényt adnak - ne zavarjon senki üzemmódba kapcsol környezetünk.

A nappali mozgásérzékelői biztosítják az azonnali "segítséget", ha helyünkről elmozdulnánk. Felismerik, ha világítás kell kapcsoljanak, de figyelnek arra is, hogy hangerőt-csökkentsen a rendszer, bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A mellékhelyiségben, étkezőben, gardróbban elhelyezett hangszóró halkan szól, így minden részletre figyelhetünk akkor is, ha épp más dolgunk akad.

Filmnézés közben a biztonsági rendszer kiemelten fontos területekre figyel, például zárja a bejárati ajtót, garázskaput.

A Sinus Okosrendszerek életritmusra tervezett, összetett megoldások. A határ a képzelet.