kulter-hazautomatizalas

Kert és kültér

Okosodjunk kültéren is! Terasz, kert, közlekedő... a szabadban lenni éppoly fontos, mint odabenn.

Ha egy okosotthon, vagy bármely más épület intelligens vezérlése a célunk, elsősorban használati eszközeink, biztonságunk és az ezekhez kapcsolódó rendszerek jutnak eszünkbe. Mi ennél többet értünk "ház", "otthon", vagy "iroda" alatt.

Vegyünk példánkban egy kétszintes társasházi ingatlant, amely kis kilépővel, kertkapcsolatos terasszal rendelkezik az alsó szinten. Az ingatlanhoz tartozó kültéri terület jelen esetben füvesített, a terasz egy kisebb, térkövekkel határolt kilépő, oldalában mini zöldséges kert.

A Sinus Okosotthon már a tervezési fázisban igyekezett élhető megoldásokat nyújtani.

A terasz mellett földbe ásott hangszórók nyújtanak lágy hangulatzenét, mely egy nem látható központi rendszerről szól, de bármikor kedvenceinket játsza telefonunkról is.

Az időjárás-érzékelő először figyelmeztet egy esetleges változásról, majd a hőmérséklethez és az aktuális körülményekhez igazodva ki, vagy bekapcsolja az öntözőrendszert. Működéskor figyeli, hogy épp ott tartózkodunk-e és alsó öntözésre vált, vagy kikapcsol, például a terasz környékén, vagy ha a gyerekek fociznának a fűben.

A Sinus Okosrendszer kertész szakemberek által elvárt, időszakokra, területre és napszakokra felosztott okos öntözést segítik, odafigyelve az időjárási körülményekre és a tulajdonos által adott utasításokra.

Folyamatosan figyeli kerítésünket, szükség esetén figyelmeztet, riaszt, vagy felvételt készít. A Sinus Okosrendszer bár kültéren "dolgozik", folyamatosan jelzi a házon belüli egységeknek az éppen tapasztalt körülményeket. Például a hőmérséklet csökkenését a nappali termosztátjának.

Naplementekor odafigyel a hangerő csökkentésére, kivéve, ha mást szeretnénk, majd fényépítészünk elképzelései alapján megvilágítja a telepített növényeket, járdaszegélyt és a jelenleg használatban levő "zónákat".

Jelenlétérzékelői felismerik, hogy egy ideje nem tartózkodunk a kertben és kikapcsolják az eddig használt berendezéseket, eszközöket, zenét...

A Sinus Okosrendszer egy életritmusra tervezett, alkalmazkodó intelligens vezérlés.