adult-1867751_1280

Helyiségek automatizálása

Az okos otthonok helyiségei


Egy intelligens házban, vagy irodában különböző, falakkal, vagy egyéb megoldással elválasztott élettereket alakítunk ki. Ezek vezérlése érdekes feladat, hiszen alapvető funkciójukat ellátják. Például egy konyha akkor is konyha marad, ha nem okos.


Mit jelent a helyiségek vezérlése?

Egy gardrób mozgásérzékelős világítását és a hangulatunkhoz igazodó háttérzenéjét a rejtett hangszórókból, vagy a szellőztető-rendszer ami figyeli a hőmérsékletet, párát és még szűri is a levegőt, vagy épp helyiségenként különböző illatot bocsájt ki. Mozgásra, érintésre, napszakokra vagy jelenlétre változó világításkapcsolás is lehet egy helyiségeket átfogó okos rendszer alapja.


Helyiségvezérlés része például a kazánház, melyben a berendezések be és kikapcsolnak, figyelik a hőmérsékletet, fogyasztást a többi helyiség adatait. Megvédik önmagukat a feszültség-ingadozástól, az esetleges vízkiömléstől, az egész épületen belül a CO2 és füst érzékelőkön keresztül biztosítják nyugodt alvásunkat. Okos helyiség lehet akár egy kerti szerszám- vagy kerékpártároló, melyben nyitásérzékelés világítás vezérlés, temperáló fűtés automatizálás is helyet kap. Egy beltéri helyiségben automatizálhatunk páratartalom figyelést, amelyről adatot szolgáltathatunk akár egy kiskereskedelmi célra kialakított másik helyiségbe is. Gondoljunk például egy virágboltra, és annak raktárára.


Ma már szinte alapvető gondolat, hogy egy moziszobában automatizált, vezérelt fények, redőny, fűtés, tv, vetítővászon, erősítő kerülnek elhelyezésre. Ezeket távolról is irányíthatjuk, sőt az okos helyiségek közötti állandó kommunikáció képes szabályozni a maximális hangerőt is, esetünkben, ha a gyermekünk már alszik.


Egy jól megtervezett otthon. Ezt nyújtjuk az Ön életritmusára tervezve.