intalligens otthon vezerles gyor

Fűtés, klíma

Az egyik legfontosabb és az egyik legköltségesebb okosítható rendszer a fűtés (hűtés).

Ha egy fűtő/hűtő rendszerről írnánk, legtöbbünknek a klíma, központi klíma kifejezések jutnának eszébe. Ha még okos is, bizony a távolról való ki- és bekapcsolás, telefonról való termosztát figyelés és szabályozás, valamint a napszaknak, esetleg belső hőmérsékletnek megfelelő automatikus szabályozás, hatékonyság jelentenék a tulajdonságokat.

Miért is kellene ennél több?

Azért, mert egy okos rendszer nem egyszerűen ki- és bekapcsol. Figyel, számol, értékekkel játszik és üzemeltet, akkor is, amikor nincs rá szükség. Nem egyszerűen hatékony és olcsó. Ennél több.

Nézzünk egy rövid példát arra, hogyan gondolkodik a Sinus Okosotthon a kérdésben:

Esetünkben egy család nappalijában vagyunk, kora ősszel. Padlófűtést, mellette klímát használnak az ingatlan megfelelő hőméréskleten tartására. A padlófűtés okos szabályozása pontosan tudja hány óra van, felismeri, hogy hétvégén a család általában otthon tartózkodik, míg hétköznap dolgoznak, iskolába mennek.
Ezen kívül a "többi" okos társával együtt azt is tudják, ha ez a rendszer éppen felborul. A család egyik tagja otthon tartózkodik, vagy mindenki a kertben focizik hétvégén.
Látja, érzékeli a külső és belső hőmérsékletet, fényviszonyokat. Például ha rossz idő van, 1-2 fokkal melegebbet ad nekünk, hiszen ki ne szeretne ilyenkor egy forró teával filmet nézni a nappaliban.
Rendszerünk figyelheti a levegő minőségét, így a szellőztető rendszert vezérelve folyamatosan friss levegőt biztosít. Délután 3 órakor már "várja" a gyerekeket, akik biztosan a nappali szőnyegén játszanak majd - ezért előre bekapcsol. Egy jól kialakított fűtésrendszer esetén csak a közvetlen környezetben fűt, mindenhol nem, hiszen nincs rá szükség.
A délutáni nagy nyüzsgés végéhez közeledve fürdőszobánk már fűtött, a gépek bekapcsolva, a nappali hamarosan pihen, míg fűtésrendszerünk az ingatlan többi pontján végzi mindennapi munkáját.

Egy Sinus Okosotthon az életritmusunkra tervezett. Átgondolt rendszer, mégis felkészült a változatos mindennapokra.