intelligens otthon biztonsagi vezerles

Biztonságtechnika

Az okos házak és a biztonsági rendszerek a legtöbb emberben filmek ismertebb jeleneteit idézik fel. A helyzet ennél jobb is lehet!

Ma már elengedhetetlen, hogy otthonainkat különböző, biztonságot nyújtó eszközzel szereljük fel. Ilyenek a riasztók, mozágsérzékelők, távolról is betekintést nyújtó kamerarendszerek, de még a biztonsági zár is.

Ezeket az eszközöket ritkán cseréli le az ügyfél, ami sok szempontból is érthető.

A Sinus Csapata tudja, hogy egy jól előkészített, már üzemelő biztonsági rendszer is megfelelő lehet egy okos otthon számára. Számunkra legalább annyira fontos egy meglévő eszköztár felhasználása, mint egy új fejlesztés.

Tervezés során komplex, sokoldalú okos rendszert álmodunk meg, amely szorosan összekapcsolódik a meglévő eszközökkel.

Példa:

Gyakori igény az ügyfelek részéről, hogy egy családi ház távolról megfigyelhető legyen, felvételeket őrizzen meg, bizonyos esetekben ki- és bekapcsoljon világítást, szirénákat, kaput.

Egy Sinus Okosrendszer képes "megérteni" egy ház igényeit olyan esetben is, amikor a felhasználó nem tud beavatkozni. Felismeri, hogy a lakók nincsenek otthon, ezért riasztást küld, érzékelői meghatározzák, hogy hol történt a jelzés. Környezetében kikapcsolja az elektromos áramot, bekapcsolva hagyja a tűzvédelmi rendszereket, ajtókat zár és felvételeket készít. Mikrofonokat kapcsol be és továbbítja a tulajdonos felé az éppen hallható hangokat, zajokat, majd lehetőséget biztosít élő, figyelmeztető kommunikációra távolról...